ΑIMOΡΡΟΙΔΟΠΑΘΕΙΑ: ΑΝΩΔΥΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ (HEALTH4YOU)



 

Ο Δρ. Δημήτριος Πατσούρας μας εξηγεί τα πάντα γύρω από το θέμα

Η αιμορροϊδοπάθεια είναι μια από τις συχνότερες παθήσεις του πρωκτού που μπορεί όμως, να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά μας. Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού θα ταλαιπωρηθεί σε κάποια περίοδο της ζωής του από τις αιμορροΐδες του, καθώς η πάθηση αφορά άνδρες και γυναίκες, κάθε ηλικίας. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν αιμορροΐδες στην περιοχή του πρωκτικού σωλήνα. Οι αιμορροΐδες είναι φλέβες (αγγεία) που φυσιολογικά βρίσκονται στον πρωκτικό σωλήνα και αποτελούν μέρος του μηχανισμού εγκράτειας.
Γιατί εμφανίζεται η αιμορροϊδοπάθεια.
 
Διάφοροι παράγοντες έχουν ενοχοποιηθεί για τη δημιουργία αιμορροϊδοπάθειας. Οι παράγοντες αυτοί είναι: η δυσκοιλιότητα, η διατροφή (Δυτικός τρόπος ζωής), η βαριά εργασία που συντελεί στη συχνή αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης, η δυσκολία στην κένωση και η προχωρημένη ηλικία.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιμορροΐδες εμφανίζονται συχνά και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, ταλαιπωρώντας πολλές γυναίκες. Το ποσοστό των εγκύων που ταλαιπωρούνται από αιμορροίδες κυμαίνεται περίπου στο 30% και αυτό συνήθως συμβαίνει κατά το τρίτο τρίμηνο της κυήσεως. Η εμφάνισή τους οφείλεται  στην αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης λόγω του αυξανόμενου μεγέθους και βάρους της μήτρας, στον αυξημένο όγκο του αίματος, στη δυσκοιλιότητα, καθώς και στις ορμονικές αλλαγές που βιώνουν οι έγκυες γυναίκες. Η αιμορροιδοπάθεια κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης συνήθως αντιμετωπίζεται συντηρητικά, ωστόσο είναι σημαντική η επίσκεψη σε έναν εξειδικευμένο χειρουργό για σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση και θεραπεία. Μετά την εγκυμοσύνη τα συμπτώματα υποχωρούν από μόνα τους στις περισσότερες γυναίκες και το πρόβλημα εξαφανίζεται.
 
για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο παρακαλώ πατήστε εδώ
 
To άρθρο εχει δημοσιευτεί στα ακόλουθα δημοσιογραφικά μέσα